Dejtingsajter med matchning genom personlighetstest

Flera av de dejtingsajter vi har listade på Dejtguide.se erbjuder matchning genom personlighetstest. Tanken med dessa test är att matcha egenskaper som passar extra bra ihop. Traditionellt matchar dejtingsajter efter ålder, bostadsort och så vidare. Men med personlighetstest går man på djupet och kollar på personligheten och vilka värderingar man har.
Fungerar dessa personlighetstest. Både ja och nej skulle vi nog vilja påstå. Å ena sidan så kan det vara bra att man inte matchas ihop med någon som är väldigt velig om man själv är det. I det läget är det kanske bättre om den ena i alla fall har lite mer driv. Att matchas med någon som har en helt motsatt värdering är förmodligen inte heller så lyckat. Samtidigt måste man, och det här är andra sidan, ta dessa test med en nypa salt. Det finns alltid en uppenbar risk att man svarat fel på frågor. Beroende på dagsform och humör kan jag själv känna att svaren kan variera.

Ännu en parameter som kan få oss att välja bort någon. Om vi tar den där tradtionella dejtingsajten så ställer man in t.ex. ålder på de man vill träffa. Här sorterar man bort de som missar ett vald ålderspann med ett år. Rent krasst kan man alltså sortera bort drömdejten. Med personlighetstesten får vi ytterligare ett värde. Säg att någon matchar till 69% men du har ställt in 70% som gräns. Skillnaden kan vara ett svar i testet.

Dejtingsajter med matchning genom personlighetstest får med jämna mellanrum utstå kritik för att testen inte är vetenskapligt underbyggda. Naturligtvis håller dejtingsajterna inte med om detta och hänvisar till olika akademiskt tunga namn. I de flesta fallen finns det en etablerad metod bakom testen.

Dejtingsajter med personlighetstest

Några dejtingsajter som erbjuder matchning genom personlighetstest:
eDarling
Parship
Be2
Det finns förstås andra dejtingsajter som också erbjuder denna typ av test men ovanstående dejtingsajter erbjuder det som standard och inte som tilläggstjänst.