Firstdate – Skandinavisk dejting

Skandinavisk dejting

Firstdate växer mycket snabbt just nu. Firstdate är en internationell dejtingsajt med inriktning på Skandinavien. Just nu syns flaggorna för Sverige, Danmark, Norge, Finland och sist men inte minst Island samt Engelska på sajtens första sida. Här kan du träffa trevliga människor från hela Norden. Alla menyer och texter är översatta så det är inte ett krav att man kan engelska bara för att besökarna är internationella. Dock kan engelska underlätta vid kommunikation.
 
 

Funktioner och design

Sajten har alla basfunktioner för att kunna söka och skicka meddelanden. Lovemail-Lyx är en funktion där du kan skicka meddelanden till en större målgrupp. Tänk på att du kan skicka meddelanden men för att kunna läsa eventuella svar måste du teckna guldmedlemskap. Själva designen är lite plottrig och bilderna komprimeras väldigt hårt och det påverkar upplevelsen. Men av vad vi kunnat se så fungerar allt som det ska.

Medlemskap och kostnader

För att kunna kommunicera fullt ut behövs ett guldmedlemskap. Ofta finns kampanjerbjudanden men tänk på att uppsägningstiden är 30 dagar(mer om detta längre ner).

Tänk på att sajten tillämpar en uppsägningstid på 30 dagar. Vid kampanjer kan detta vara längre. Kolla noga! Det betyder att även om du väljer att prova för kampanjpris(ofta 19kr) så tillkommer en ordinarie månadsavgift på 249kr. Minsta kostnad för att prova sajten är alltså 268kr.
Vill du säga upp Firstdate så hittar du inställningarna för detta under Mina inställningar och sedan Alternativ och Betalning.

Träffgaranti

Firstdate har skrivit att man har träffgaranti på olika ställen på sajten. Bland annat står på första sidan, i webbläsarens title men vi kan inte hitta villkoren för garantin. Förmodligen är tillämpar sajten liknande villkor som andra sajter nämligen att får man inte ett visst antal mail under sin medlemstid så förlängs perioden. Men som sagt det är högst oklart.

Och så lite reklam…

Till Firstdate >>

Officiellt medlemsantal: > 200.000
Kostnad: 249kr/mån (133kr/månad vid halvårsabonnemang)
Minsta årskostnad: 1596kr
Automatisk förnyelse: JA
Startad: 2006
Funktioner:
Blockering: Ja knapp Chat: Ja knapp
Forum: Nej knapp Matchning: Nej knapp
Meddelanden: Ja knapp Sök: Ja knapp
Webcam: Nej knapp Virtuella kyssar: Ja knapp
Fler funktioner kan finnas på sajten än de som räknas upp här. Uppgifterna insamlade hösten 2012