Nätdejting – Fungerar det?

Det enkla svaret på den frågan är ja! Visst fungerar det! Men det är klart, det fungerar inte av sig självt. Det räcker inte med att skapa en profil och betala en medlemsavgift och sen hoppas på att kärleken dyker upp. För vissa kan det också finnas bättre sätt att träffa kärleken på. Så är det förstås!
För att nätdejting ska fungera krävs det lite engagemang och tålamod. Speciellt som kille kan du få ligga i lite om du vill lyckas. Som tjej kan man också ha problem. Inte sällan handlar det då om att försöka sortera ut guldkornen.

Vanliga misstag vid nätdejting

Ett vanligt misstag man gör är att begränsa sig i sina sökkriterier. När du ställer in ålder, bostadsort och andra parametrar är det lätt att det blir för snävt. Nu menar vi inte att man ska ställa in alla från 18-99 år bara för att inte missa någon. Men vad gör det om man lägger på ett par år åt varje håll? Det kanske inte är så stor skillnad på 30 och 31 eller 29 för den delen.

Det är lätt att tro att systemet ska göra jobbet åt dig. Men så fungerar det inte. Det är bara den allra första lilla biten när det kommer till nätdejting. Det är när du ska ta kontakt som det avgörs. Här gör många misstaget att skriva alldeles för korta och opersonliga meddelanden. En del klipper och klistrar samma meddelande till alla potentiella partners. Även det blir väldigt opersonligt.
Börja med att läsa personens profil. Även om du inte stämmer in till hundra procent så författa ditt meddelande. Försök att återknyta till det personen skrivit om. Skriv att ni delar ett intresse eller en åsikt. Det ger en känsla av samhörighet.

Skicka alltid svar. Även om du inte är intresserad så kan du bjuda på ett svar. Genom att vara vänlig så gör du dig själv attraktivare och du hjälper andra att hålla ångan upp. Det skapar en bra stämming på sajten som alla har nytta av.

Nätdejting är ytligt. Så är det! Om du nu inte råkar vara en riktigt snygg fotomodell så är det här många sorteras ut. Det kan därför vara bra att ladda upp flera bilder på sig och byta första bilden lite då och då för att se om en annan bild ger fler kontakter.
Be en kompis välja ut några bilder. Det kan vara väldigt bra. Här kan man också prova en lite galen bild. En bild där du gapskrattar eller någon annan bild som är lite rolig och kan få besökaren att le.

Har din nätdejting kört fast?

Ibland kan man hamna i en ond cirkel. Trots att du ligger i blir resultatet dåligt. Då kan det vara bra att ta en paus och tänka på annat. Man kan inte tvinga fram kärleken. Kanske skulle du vinna på att prova en annan sajt bara för att få en nystart. Kolla in de sajter vi har här på Dejtguide. På DateGate hittar du fler dejtingtips som kan ta dig vidare i din nätdejting