Q500 – Kärlek genom vetenskap

Kärlek genom vetenskaplig matchning

Nytt för sajten är att man har en åldersgräns på 25år.
Q500 erbjuder ett relationstest för att matcha sina medlemmar. Relationstestet har utarbetats av expertis som har kunskap inom psykologi, sexologi, samlevnad och om att kommunicera via Internet. Det har utprovats på en på en testgrupp på 340 personer, och är dessutom kvalitetssäkrat av sexologer och samlevnadsrådgivare i flera länder. Naturligtvis är programmet ingen garanti för att man hittar kärleken men det är ett bra hjälpmedlem.

Aktiviteten på sajten

Aktiviteten på Q500 har varierat. Sedan vårt senaste besök så har det kommit till nya funktioner för att höja aktiviteten och synliggöra densamma. Qlive är ett exempel på detta. Funktionen är i grunden en aktivitetslogg där man kan se när medlemmar börjar följa en blogg eller lagt upp en ny bild.

Bli medlem via Facebook

Att registrera sig på Q500 kan man göra antingen med Facebook eller genom att man anger grunduppgifter själv.
Efter att man registrerat sig får man göra personlighetstestet som ligger till grund för matchningarna. Ta tid på dig då dessa svar inte kan ändras efteråt.

Medlemskap

Normalt krävs det att du blir betalande medlem för att kunna använda sajtens alla funktioner. Men just nu verkar det som sajten bjuder på 6 månader.
När man har ett betalt medlemskap förnyas det automatiskt men du kan välja att ta bort detta under Inställningar och Medlemskap.

Kostnad: 390kr/mån (150kr/månad vid årsabonnemang)
Minsta årskostnad: 1800kr
Automatisk förnyelse: JA/NEJ
Startad: 2006
Funktioner:
Blockering: Ja knapp Chat: Ja knapp
Forum: Nej knapp Matchning: Ja knapp
Meddelanden: Ja knapp Sök: Ja knapp
Webcam: Nej knapp Virtuella kyssar: Ja knapp
Fler funktioner kan finnas på sajten än de som räknas upp här. Uppgifterna insamlade hösten 2012
Etiketter: ,